Tribus


TriflexAIR passagiersstoel

De TriflexAIR-stoel is de nieuwe standaard voor veilig en comfortabel personenvervoer.

Comfort

De TriflexAIR-stoel is door zijn slimme ontwerp zeer compact naar de zijwand worden weggedraaid. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de breedte van de bus, zodat er meer bewegingsvrijheid is voor de chauffeur en inzittenden van (grotere) rolstoelen. De hoofdsteunen van de TriflexAIR-stoel kunnen bovendien tot onder schouderhoogte worden ingeschoven, zodat ook rolstoelpassagiers een onbelemmerd zicht naar buiten hebben.

De stoel is onder meer ontworpen met het uitgangspunt dat de chauffeur met de minste inspanning en met behoud van het overzicht over de passagiers de stoel moet kunnen bedienen. Daardoor kan de stoel in één vloeiende beweging worden ingeklapt en weggedraaid.

Door de toepassing van strenge ergonomische richtlijnen en het gebruik van hoogwaardige vulmaterialen en ademende bekleding zitten de stoelen bijzonder prettig. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de vormgeving, waardoor de stoelen een zeer luxe uitstraling hebben.

Veiligheid

De TriflexAIR-stoelen lopen op verschillende punten voor op veiligheid. Ten eerste voldoen de stoelen aan ISOFIX, de internationale standaard voor de veilige bevestiging van kinderzitjes.

Daarnaast zijn de stoelen uitgerust met een geïntegreerde, in hoogte verstelbare driepuntsgordel, waardoor ook grotere kinderen veilig gebruik kunnen maken van de driepuntsgordels.

Tenslotte kunnen de stoelen optioneel worden aangesloten op een controlesysteem dat laat zien hoeveel passagiers er in de bus zitten en of elk van hen zijn of haar veiligheidsgordel wel om heeft.