Tribus


TriflexAIR

Met TriflexAIR stelt Tribus een nieuwe norm in kleinschalig, rolstoeltoegankelijk personenvervoer. TriflexAIR is een totaalsysteem dat zich onderscheidt op de volgende punten:

 1. brandstofbesparend door zeer licht ontwerp*
 2. zeer comfortabel door meer ruimte, meer zicht, meer bedieningsgemak en groot zitcomfort
 3. zeer veilig door uitgebreid controlesysteem op rolstoelvastzetsysteem en veiligheidsgordels
 4. Flexibele financiering

De basis van TriflexAIR is de bewezen eenvoud en degelijkheid van ons mechanische vastzetsysteem.

calculator

*Benieuwd wat u kunt besparen met TriflexAIR? Doe de bespaarspaarcalculator!

Download PDF

Download de leaflet van onze TriflexAIR-vloer


 • Zuinig

  Met de ontwikkeling van TriflexAIR wilden wij de kosten voor de ondernemer terugdringen. De belangrijkste kosten bestaan uit brandstof en arbeid. Met TriflexAIR kunt u beide posten flink besparen.

  Om te beginnen hebben wij bij het ontwerp van de verschillende onderdelen (vloer, stoelen, etc.) kritisch gekeken naar het gewicht van de gebruikte materialen. Brandstofverbruik is immers sterk afhankelijk van het gewicht van het voertuig. Het resultaat is een zeer licht systeem, waarmee u over een looptijd van 10 jaar tot duizenden euro's kunt besparen op brandstof.

  Daarnaast zijn door slimme constructies de handelingen voor de chauffeur verminderd en vereenvoudigd. Door o.a. een gebruiksvriendelijker opklapmechanisme van de stoelen en langere spanbanden voor de rolstoelen kan de chauffeur rolstoelpassagiers nu nog sneller laten plaatsnemen.

  Nog meer besparen met ECOdrive

  Door TriflexAIR te combineren met ECOdrive kunnen we u nog meer aan brandstofkosten laten besparen! ECOdrive is een intelligente stimulator die het rijgedrag afstemt op specifieke omstandigheden. Uniek aan deze techniek is dat de maximumsnelheid, de acceleratie en het toerental per versnelling worden aangepast. Uniek aan TriflexAIR is de ultralichte, maar oerdegelijke constructie. Twee voordelen waarmee u duizenden euro’s aan brandstof bespaart.

  Met een jaarkilometrage van 60.000 km en een looptijd van 5 jaar kunt u een bedrag van € 7.600,- aan brandstof besparen. En dan hebben we het nog niet eens over de vele andere voordelen van TriflexAIR met ECOdrive zoals de CO2 uitstoot, minder slijtage dus minder ROB kosten of MVO door duurzaam fleetmanagement.

  ecodrive
 • Comfortabel

  Bij de ontwikkeling van TriflexAIR hebben wij steeds het comfort voor zowel de passagiers als de chauffeur voor ogen gehad. Dat heeft geleid tot een reeks innovaties die van elke reis een plezierige rit maakt. Voor iedereen.

  Wij hebben onder andere een stoel ontworpen die bijzonder compact naar de zijwand kan worden weggedraaid. Daardoor ontstaat er meer ruimte in de breedte van de bus. Op die manier hebben rolstoelpassagiers en chauffeurs meer bewegingsruimte. Bovendien kunnen de hoofdsteunen tot aan onder de schouder worden ingeschoven, zodat ook rolstoegebruikers vrij zicht naar buiten hebben.

  Door de toepassing van strenge ergonomische richtlijnen en het gebruik van hoogwaardige vulmaterialen en ademende bekleding zitten de stoelen bijzonder prettig. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de vormgeving, waardoor de stoelen een zeer luxe uitstraling hebben.

 • Veilig

  De stoelen en de rolstoelplaatsen kunnen optioneel worden uitgerust met een uitgebreid controlesysteem. Dit systeem laat per passagier zien:

  • Of een rolstoel op de juiste wijze is gezekerd
  • Of de passagier - op een stoel of in een rolstoel - zijn veiligheidsgordel om heeft
  • Hoeveel passagiers er op een willekeurig moment in de bus zitten

  De zitplaatsen bieden bovendien de grootst mogelijke veiligheid voor kinderen. De stoelen voldoen aan ISOFIX, de internationale standaard voor de veilige bevestiging van kinderzitjes. Daarnaast zijn de stoelen uitgerust met een geïntegreerde, in hoogte verstelbare driepuntsgordel, waardoor ook grotere kinderen veilig gebruik kunnen maken van de driepuntsgordels.

  Meer weten over het veilig vervoer van kinderen? Raadpleeg de brochure Veilig vervoer van kinderen in de auto van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

 • Service en garantie

  TriflexAIR is een totaalsysteem. Daaronder valt ook een uitstekende mobiliteitsgarantie.


Meer weten?

Neem contact met ons op!

Onderwerp: TriflexAIR

*= verplicht veld